به گزارش اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان، ارسلان غمگین در وبینار ملی هفته جهانی کار آفرینی ضمن تبریک هفته بسیج، اظهار کرد: فرهنگ بسیج امروزه دیگر مختص جبهه و دفاع مقدس نیست بلکه در تمامی عرصه ها مانند سیل، زلزله، در معضل ریزگردها، پیشگیری از شیوع کرونا، کمکهای مومنانه و مهمتر از همه در توسعه اقتصادی و کارآفرینی پرچمدار است.
وی گفت: سال جاری هفتمین سال اجرای رویداد هفته جهانی کارآفرینی در ایران بوده که ششمین روز این هفته با نام کارآفرینی جوانان و دانشجویان مزین شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان افزود: جامعه ای که دارای ریشههای دینی است، آموزههای دینی میتواند به کمک کارآفرینی بیاید. دین پویا، دینی است که دنیا و آخرت انسان و جامعه را دیده و برای آن برنامه دارد.
وی گفت: امام علی( ع) یک کارآفرین به تمام معنا بود که در عرصه جنگ، تدابیر جنگی مناسب، کشاورزی، آبادانی، و نظیر آن سرآمد و الگو بود.
غمگین عنوان کرد: باید زمینههای لازم رشد و بالندگی تک تک افراد جامعه را فراهم کرد، اگر بخواهیم ریشه ای و پایدار کار کنیم باید از محیط خانواده، مهد کودک ها، پیش دبستانی ها و دانش آموزان شروع کنیم.
وی ادامه داد: خانواده الگوی اولیه برای هر انسان است و نظام آموزشی به آن جنبه علمی می دهد. باید در طول حداقل ۱۲ سال آموزش نظام مند روحیه کارآفرینی افراد را بارور کرد؛ دانشگاه محیط آموزشی بزرگ تر و علمی تری است، اگر از خروجی دانشگاه ها نتیجه نگیریم در حقیقت تمام تلاش ها و هزینه های انجام شده هدر رفته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تشریح کرد: ما باید در دانشگاه ها شرایطی فراهم کنیم که دانشجو مسیر شغلی خود را نه تنها انتخاب کند، بلکه باید در آن مسیر قرار گیرد و در همان دوران دانشجویی مولد علم، دانش و سختافزارها باشد.
وی اضافه کرد: اگر شرایطی ایجاد شود که دوره کارورزی نه فقط برای فارغ التحصیلان بلکه برای دانشجویان باشد و بخش مهمی از درس آنها عملی باشد با این روش می توان امیدوار به تامین نیروهای مورد نیاز خدمات صنعت، کشاورزی و شناسایی آن ها باشیم.
وی بزرگ ترین ضربهای را که در موضوع کارآفرینی و کار خورده ایم وجود یک چالش و فاصله میان فراغت از تحصیل و ورود به بازار کار دانست و گفت: این فاصله ممکن است از چند ماه تا چند سال طول بکشد که خود این باعث کاهش بار علمی و کهنه شدن داشته های جوانان و دور شدن از علم و عمل است.
غمگین تصریح کرد: باید انتخاب مسیر شغلی را از دانشگاه و حتی از دبیرستان ها و هنرستان ها ایجاد و خلاقیت ها را ظهور و بروز دهیم. نظام آموزشی ما باید ارتباط تنگاتنگی با وزارتخانه های مرتبط از قبیل صمت، تعاون کار و رفاه اجتماعی، کشاورزی و سایر نهادها داشته باشد و نیروی کار پرورش داده شود نه فقط نیروی علمی.
وی بیان کرد: علم باید در خدمت عمل باشد. صرف نیروی جوانی و ثروت های ملی برای موضوعی که خروجی ندارد یک ضرر جبران ناپذیر است. اگر ما این مشکل را حل کنیم بسیاری از مشکلاتی که جامعه در حال حاضر با آنها روبه برو است حل می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان تصریح کرد: بیکاری، بهره وری کم، اشتغال ناپایدار، نداشتن رضایت شغلی و فرار مغزها، همگی نتیجه ارتباط ناصحیح مراکز آموزشی با بازار کار است.
وی کار آفرینی را به نفع اقتصاد ملی جوامعی مانند ایراندانست و ادامه داد: کارآفرینی تنها راه خاتمه دادن به فرار مغزها است و بهترین انگیزه برای بازگشت مغزها است همچنین بهترین دارو برای درمان تب مدرکگرایی ایرانیان است.
وی کارآفرینی را بهترین راه جلوگیری از انحرافات اخلاقی دانست و گفت: کارآفرینی ضد احساس پوچی است و نمود اقتصادی مردم سالاری در یک جامعه است همچنین موجب افزایش روحیه ریسک پذیری و خلاقیت در یک جامعه محافظهکار سنتی و کارمند گرا می شود.
غمگین کارآفرینی را بهترین راه برای به گردش درآوردن سرمایههای خوابیده عنوان کرد و گفت: کارآفرینی تنها راه حل پدیده بیکاری ناشی از واسطه زدایی راهکارهای دیجیتال است و به رشد شخصی افراد کمک میکند.
وی درباره نقش دولت در حمایت از کارآفرینان و ایده های خلاقانه نیز گفت: در هر اقتصادی، بنگاههای اقتصادی، محور اصلی تولید و ایجاد اشتغال هستند. بنابراین بنگاه و کارآفرین نقشی محوری در اقتصاد کشور دارد. نقش بنگاه ها در اقتصاد، ایجاد ارزش افزوده است و نقش دولت فراهم کردن محیط مناسب برای فعالیت های بنگاه ها است.
غمگین ثبات اقتصاد کلان، پایداری سیاست های اقتصادی، توسعه زیر ساخت های عمومی (حمل و نقل و انرژی)، افزایش شفافیت و سلامت اقتصاد، توسعه بازارهای مالی، اصلاح نظام بانکی، امنیت سرمایه گذاری و بهبود کیفیت قوانین و مقررات را از وظایف دولت در جهت حمایت از کارآفرینی بر شمرد.
وی افزود: اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان برنامه های متنوعی در زمینه حمایت از کارآفرینان داشته و خواهد داشت در همین جهت و به منظور قدردانی و شناسنامهدار کردن کارآفرینان، هر ساله جشنواره کارآفرینان برتر برگزار میشود که از کارآفرینان واقعی که در کسب و کار خود خلاقیت و نوآوری، رشد محصول، رشد صادرات، رشد فروش و رشد اشتغال داشته باشند، به عنوان کارآفرین برتر استانی یا ملی تقدیر میشوند.
وی به باشگاه کارآفرینان نوجوان اشاره کرد و گفت: نگاه ما این است که کارآفرینی را از دوران قبل از دانشگاه شروع کنیم. به همین دلیل در سال گذشته اولین باشگاه کارآفرینان نوجوان در استان برگزار و برنامهریزی برای اجرای آن در تمامی شهرستان های استان صورت گرفت که در اولین فرصت بعد از رفع ویروس منحوس کرونا انجام می شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خوزستان عنوان کرد: به عنوان استان پیشتاز، پیشنهاد برگزاری باشگاه کارآفرینان کودکان را به وزارت متبوع دادهایم که سطوح کارآفرینی را به سن پایین تر بیاوریم.
غمگین ادامه داد: با توجه به اینکه خوزستان دارای نرخ بیکاری بالاتر از میانگین کشوری است با اعتماد به جوانان و دانشگاهیان و ایجاد زمینه کارآفرینی میتوان در بهبود وضعیت اشتغال گام برداشت.
وی اضافه کرد: برای حمایت از استارت آپ ها، اولین مراکز شتاب دهنده در خوزستان به نام “یوزتک” با مجوز اداره کل تعاون به منظور ایجاد بستر حمایت از استارت آپ ها، گذراندن دوره رشد آنها و حمایت از طریق سرمایه گذاران ایجاد شده است.
وی در خصوص وبینار امروز که با نام صنایع خلاق برگزار شد، خاطر نشان کرد: صنایع خلاق متشکل از مجموعه فعالیتهای دانش بنیان متمرکز بر فرهنگ و هنر است که پتانسیل درآمد زایی بالایی دارند.
وی در پایان توزیع تسهیلات بانکی ارزان میان بنگاهها، سهمیه ارز دولتی، نهاده های ارزان از قبیل آب، برق، بنزین و… افزایش موانع گمرکی، خرید تضمینی محصولات و انواع معافیت ها را از جمله مواردی دانست که با اجرای آنها می توان آینده خوبی برای حوزه کارآفرینی متصور بود.